Gratis verzending
Niet goed, geld terug
Vóór 17:00 besteld = morgen in huis
Vrij van parabenen en microplastics

Top 10 favoriete eco-swaps

Take a moment to reflect on your daily choices. Welke gewoontes kun jij gemakkelijk aanpassen waardoor je duurzamer door het leven gaat? Wij hebben onze top 10 favoriete eco-swaps voor je op een rijtje gezet om je te helpen in je zoektocht naar nieuwe milieuvriendelijke producten. Want wij zorgen niet alleen goed voor jou, maar ook voor een schonere wereld. Let’s start today. 💚

 

1. Opvouwbare tasjes

Deze swap is niet alleen duurzaam, maar ook enorm handig! Deze opvouwbare tasjes kun je zo klein maken dat ze gemakkelijk in je zak of handtas passen. Ideaal wanneer je onverwachts boodschappen moet doen of gaat winkelen. Bij de HEMA hebben ze leuke printjes.

 

2. Swap je plastic rietje voor metalen rietjes

Deze swap is perfect wanneer je kinderen hebt, smoothies maakt of stylische rietjes zoekt voor bij cocktails. Want los van het feit dat ze duurzaam zijn, zijn ze ook nog een leuk om naar te kijken. Onze favoriete shop je bij de Rietjes Fabriek.

eco-swap metalen rietjes

3. Tandpasta tabletten

Swap je vloeibare tandpasta voor tandpasta tabletten. Op deze manier ga je het onnodig transporteren van water tegen. Op deze site kun je verschillende smaken tandpasta tabletten shoppen, onze favoriet is de “English Peppermint”.

Benieuwd waarom het onnodig transporteren van water goed is voor het milieu? Lees dan dit blog

 

4. Herbruikbare boterhamzakjes

Weg met de saaie, milieuvervuilende plastic boterhamzakjes. De boterhamzakjes van Keep Leaf zien er gezellig uit en zijn herbruikbaar. Heel handig als je elke dag naar werk eigen eten mee neemt en geen broodtrommel wil gebruiken.

eco-swap boterhamzakjes

5. Shop een hippe hervulbare waterfles

Gemakkelijke swap, maar wel eentje die enorm veel impact maakt. Wij zijn groot fan van Dopper en dan specifiek van de glazen fles. Deze glazen fles zorgt ervoor dat koud water heerlijk koud blijft en warm water langer warm. Je shopt hem hier.

 

6. Swap je bakpapier voor een afwasbare siliconen bakmat

Erg handig wanneer je veel kookt. Wij gebruiken dit product al jaren en zijn hier enorm blij mee omdat je de mat in de oven laat liggen dus het ook geen opbergruimte in beslag neemt. Uiteindelijk scheelt het ook geld want je kunt hem een leven lang gebruiken. Dit is onze favoriet.

eco-swap bakmat

7. Menstruatieondergoed in plaats van tampons

Ons favoriete merk hiervoor is Snuggs. De kwaliteit van het product is fantastisch. Het gaat lang mee, is erg comfortabel en de designs zijn prachtig.

 

8. Swap naar de duurzame koffiecups van De Koffiejongens

De koffiecups van De Koffiejongens zijn gemaakt van planten en 100% biologisch afbreekbaar. Ze zien er vrolijk uit en de smaak van de koffie is top. Een gemakkelijke swap want ze kunnen in je Nespresso apparaat.

eco-swap Koffiejongens

9. Shop make-up met hervulbare verpakkingen

Steeds meer make-up merken werken met hervulbare verpakkingen. Op deze pagina vind je de refill producten van ons favoriete make-up merk; Charlotte Tilbury.

 

10. Handzeep in poedervorm van Madée

Natuurlijk mag Madée niet missen in deze lijst. Je wast je handen elke dag dus dit is een van de makkelijkste eco-swaps die je kunt doen. Wil je Madée handzeep proberen? Shop dan nu jouw starterskit met 50% korting.

Eco-swap Madée

Copyright 2024 Madée