Gratis verzending
Niet goed, geld terug
Vóór 17:00 besteld = morgen in huis
Vrij van parabenen en microplastics

Waarom is zeep in poedervorm goed voor het milieu?

Door zelf water toe te voegen aan producten, voorkom je het onnodig vervoeren van water en wordt de uitstoot van CO2 verminderd. Deze benadering is niet alleen milieuvriendelijk, maar ook praktisch en efficiënt. De meest bekende producten die met dit concept werken zijn; tandpasta tabletten, schoonmaakmiddelen, shampoo en handzeep. Maar waarom is dit goed voor het milieu? In dit blog vertellen we je hier alles over!

 

1. Vervoer: Minder Gewicht, Meer Efficiëntie

Een van de meest voor de hand liggende voordelen van water-activerende producten is de aanzienlijke vermindering van het gewicht tijdens het vervoer. Neem bijvoorbeeld handzeep: door het gebruik van navulbare tabletten of poeders, zoals de refills van Madée, wordt het product aanzienlijk lichter. Een refill van Madée weegt slechts 23 gram, terwijl een typische fles handzeep 250 ml weegt. Dit betekent dat je bijna 11 keer minder gewicht hoeft te vervoeren voor dezelfde hoeveelheid product. Minder gewicht betekent minder brandstofverbruik en dus minder CO2-uitstoot, waardoor de impact op het milieu aanzienlijk wordt verminderd.

zeep in poedervorm

2. Opslag: Ruimtebesparend en Energiebesparend

Naast het verminderen van het gewicht, nemen water-activerende producten ook aanzienlijk minder ruimte in beslag tijdens opslag en transport. De compacte vorm van navulverpakkingen zoals die van Madée betekent dat je veel meer producten kunt opslaan in dezelfde ruimte in vergelijking met traditionele flessen of verpakkingen. Dit resulteert in een verminderde opslagbehoefte en dus lagere energiekosten voor het onderhouden van opslagfaciliteiten. Minder ruimte nodig hebben voor opslag betekent ook minder benodigde verpakkingsmaterialen, wat de ecologische voetafdruk verder verkleint.

zeep in poedervorm

3. Langere Houdbaarheid: Minder Verspilling, Meer Efficiëntie

Een ander voordeel van water-activerende producten, zoals poedervormige handzeep, is hun langere houdbaarheid in vergelijking met vloeibare varianten. Water is een broedplaats voor bacteriën, waardoor vloeibare producten gevoeliger zijn voor bederf. Door producten in poedervorm te gebruiken, zoals de Madée handzeep, wordt de groei van bacteriën verminderd, waardoor het product langer meegaat en er minder verspilling optreedt. Minder verspilling betekent ook minder productie en uiteindelijk een lagere belasting voor het milieu.

zeep in poedervorm

Shop je Madée handzeep starterskit met 50% korting

Madée Handzeep is ontstaan uit een passie voor beauty en een liefde voor de natuur. Door te kiezen voor Madée, draag je bij aan het verminderen van de totale vraag naar nieuwe producten en verminder je de druk op natuurlijke hulpbronnen. Bovendien kun je nu profiteren van een speciale korting bij aanschaf van de startersset. Waar wacht je nog op? Probeer Madée Handzeep vandaag nog en maak een verschil voor het milieu!

 Shop de starters set nu met korting.

zeep in poedervorm

Copyright 2024 Madée